Profesyonel Bahçe Tasarımı ve Projelendirme Rehberi

Profesyonel Bahçe Tasarımı ve Projelendirme Rehberi
Etkileyici bir dış mekan oluşturmak için Doğayı Evimizin Bahçesine Taşımak

Bahçe, evin doğal bir uzantısıdır. Yaşam alanını özel kılacak olan, aynı anda evde olma hissinin yaşanabileceği dış mekandır. Etkileyici bir dış mekan oluşturmak için Ekşioğlu Peyzaj’ın profesyonel ekibi ile hayalinizdeki bahçenin peşine düşmek ister misiniz?

Bizimle beraber hayalinizdeki bahçeyi yaratmanın püf noktalarını keşfedin!

1. Alan Analizi ve İhtiyaçları Belirleme: Bahçenin büyüklüğü, toprak yapısı ve iklim koşulları hakkında detaylı bir analiz yapılarak, projeye uygun bitki seçimleri ve tasarım önerileri sunulur. Aynı zamanda, yapısal peyzaj uygulamaları ihtiyaçlarına göre bahçe altyapı ve üstyapı planlamaları yapılır. Drenaj sistemleri, sulama sistemi tesisatı, elektrik tesisatı, yağmur suyu giderleri gibi uygulamaların profesyonel ekipler tarafından yapılması gerekir.

2. Fonksiyonel Alanları Planlama: Bahçede hangi aktiviteleri gerçekleştirmek istenildiği belirlenerek, havuz, güneşlenme terası, oturma alanları, oyun alanları, yürüyüş yolları gibi fonksiyonel alanlar stratejik bir şekilde planlanır. Her alanın kullanışlı, estetik ve birbiriyle uyumlu olması için çalışılır.

3. Bitki Seçimi ve Düzenleme: İklim ve toprak analizlerine dayanarak, bahçe için en uygun bitkiler seçilip ve düzenlenir. Bitkilerin renk, form ve büyüme döngüsünü göz önünde bulundurarak, bitkisel peyzaj uygulamaları yapılır.

4. Taş ve Yol Döşeme: Bahçenin zeminini estetik ve dayanıklılık açısından taş ve yol döşeme ile tamamlanır. Her adımda, bahçenin dokusunu zenginleştiren detaylar eklemek görsellik için önemlidir.

5. Bitkisel Peyzaj Uygulamaları ve Diğer Hizmetler: Tüm bunlara ek olarak; sulama sistemleri, aydınlatma uygulamaları, havuz projeleri, periyodik bahçe bakım, drenaj sistemleri, çim uygulama, mimari danışmanlık ve daha sonrasında periyodik bahçe bakımı ile bahçenin tüm ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirilir.

Bahçenizin potansiyelini keşfetmek, doğayla iç içe olmak ve yaşam alanlarınızı güzelleştirmek istiyorsanız, iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. Profesyonel tasarım ekibimizle birlikte, bahçenizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.