DOĞANIN RENGARENK HALILARI

DOĞANIN RENGARENK HALILARI
Çimler yeşilin her tonuyla gözümüzü okşuyor. Ama onların olmadığı yerde, imdadımıza renkli mi renkli yer örtücüler koşuyor...

1 SEDUM : Kurak koşulların ve kaya bahçelerinin en çok tercih edilen bitkisidir. Güneşli alanlar ister. Kış koşullarına çok dayanıklı değildir. Çabuk yayılan arsız bir bitkidir. Dört mevsim ekilebilir. Çok az su ister. Sarı, beyaz, pembe çiçek açar.

2 ALYSSUM : Kolay yetişen mevsimlik bitkidir. Çiçekelri genellikle beyaz, pembeve mor açar. Nisan mayız ayında açmaya başlar. Bal gibi kokar, bahçelerde sınır bitkisi olarak kullanılabilir.

3 AJUGA : Küçük otsu bitkidir, mavi çiçekleri vardır. Gölge alanları sever. Ilıman iklim bitkisi olmasına rağmen soğuğa da dayanıklıdır.Rutubetli ağır toprakları tercih eder. Düzenli sulama ister. Kaya bahçeleri için idealdir. İlkbahar veya sonbaharda rizomlarıyla üretebilirsiniz.

4 ARMERİA : Çok yıllık bir yer örtücüdür. Pembe çiçekleri mayıstan itibaren açmaya başlar. Çiçek sapları yaklaşık 15-20 cm boyundadır. Güneşli alanlardan hoşlanır. Don ve kuraklık gibi kötü hava koşullarına dayanıklıdır.

5 CERASTİUM : Güneşli, yarı gölge ve ılıman iklimlerde yetişir. Beyaz çiçekleri yazın açar. Düzenli sulanmaktan hoşlanır. Humuslu topraklarda iyi gelişim gösterir. Dört mevsim dikilebilir. Kuraklığa ve soğuğa karşı dayanıklıdır.

6 DİANTHUS : Yaklaşık 300 türü vardır. Çiçekleri bazen kokuludur. Fazla bakım istemez, Kurak koşullara dayanan türleri çoktur. Tohumu nisan mayıs aylarında serada ya da doğrudan toprağa ekerek yetiştirebilirsiniz. Bulunduğu ortama göre sık sulama istemez.