TOP TOP AĞAÇLARIMIZ VAR!

TOP TOP AĞAÇLARIMIZ VAR!
Kimse sıradan olmayı sevmez. Bahçeniz de... Ona biraz hareket katmak sizin elinizde! Top görünümlü ağaçlara ne dersiniz? Bahçenize heyecan getirecek olan işte o ağaçlar...

Çoban püskülü - Ilex

Herdem yeşildir. Fidenizi doğrudan toprağa dikebilirsiniz. Karanlıktan pek hoşlanmazlar. Mayıs ayında beyaz çiçek açarlar. Aralık sonundaysa küçük,parlak kırmızı meyveleri olgunlaşır. Eksi 15 dereceye kadar dayanır. Güneşi sever ama hafif gölgeye de itiraz etmez. Nemli ve geçirgen toprağı tercih eder. Gençken yeşil olan gövde kabuğu ilerleyen senelerde griye döner. Yapraklarının üst yüzü koyu, alt yüzü açık yeşil derimsi ve parlaktır. Çit ağacı olarak kullanılır.

Kartopu - Viburnum opulus 

Nemli organik maddece zengin, verimli topraklarda sağlıklı gelişim gösterirler. İlkbahar döneminde açan beyaz çiçekleri, sonbaharda siyah küçük toplara dönüşür. Yuvarlak şekil kazanması için, kuruyan biçimsiz dalları düzenli olarak budayın. Çit için idea bir bitkidir. Su isteği fazladır. Mayıs haziran döneminde açan sarımsı, beyaz çiçekleri yassı bir top şeklindedir. Verimli çiçekleri bal salgılar ve arıları çağırır. Her mevsimi ayrı güzeldir. Bu nedenle bahçenizin en güzel köşesini hak eder.

Anadolu şimşiri - Buxus sempervirens

Şimişr sık dallarıyla tam bir çit bitkisidir. Boyu genellikle 1-2 metre arasındadır. Yumurta şeklinde herdem yeşil yaprakları vardır. Çok uzun ömürlüdür. 200 yıl kadar yaşayabilirler. Ocak, mayıs döneminde beyazımsı yeşil yapraklar açar. Büyümesi oldukça yavaştır. Budamaya iyi cevap verir. Tam günei veya hafif gölgeye dikilmelidir. Geçirgen ve nemli toprakta sağlıklı gelişim gösterir. 

Kadife çamı - Cryptomeria japonica

Düzgün, gövdeli, piramit yapılı bir orman ağacıdır. Yaz aylarında yaprakları açık yeşil renktedir. Sonbahardaysa yapraklar soğuğa karşı korunmak üzere bronz ya da mavi-yeşil bir renk alır. İlkbahar başında çiçeklenir. Nemli deniz ikliminde iyi gelişirler. Doğrudan güneş alan bir alanı tercih eder. Yarı gölgede de yaşar. Organik maddece zengin bir toprağa dikmeye özen gösterin. Özellikle sonbaharda düzenli sulamak gerekir.